Site icon Bursa Tabip Odası

YENİ BİR ÇEVRE KATLİAMI İSTEMİYORUZ

Burdur’un Yeşilova ilçesi sınırları içindeki turkuaz rengi ve beyaz kumsalı ile dünyaca ünlü Salda Gölü’ne yapımı planlanan140 bin 496 metrekarelik Millet Bahçesi projesinin Düzenlemesi ihalesi, 01 Ağustos saat 15.00’te İstanbul’da yapıldı. İhaleye katılan 7 firmanın teklifleri incelemeye alındı. İhalenin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Yeşilovalı 5 kişi adına Isparta İdare Mahkemesi’ne açılan davanın avukatlarından Münip Ermiş, projenin toplamda 140 bin 496 metrekarelik iki alanı kapsadığını açıkladı.

Birinci alanın, Salda Gölü’nün güneydoğusundaki Kayadibi’nden başlayıp, Yeşilova ilçe merkezinden Yeşilova Belediyesi’ne ait halk plajını da içine alarak orman kampına kadar uzadığını belirten Ermiş, ikinci kısmın ise, kamuoyunun ‘Saldivler’ ya da ‘Maldivler’ diye adlandırdığı Salda köyü sınırındaki beyaz kumsal ve turkuaz rengin en yüksek olduğu bölgeden Doğanbaba köyüne kadar olduğunu söyledi.

Münip Ermiş, ihaleye çıkarılan uygulama projelerine göre iki kısımda toplam 4 bin 413 metrekarenin üzerinde yapı bulunduğunu söyledi. Ermiş, projedeki yapıları şöyle sıraladı:
Projenin ilk kısmında 42’şer metrekarelik 6 büfe, 70’şer metrekarelik 4 giyinme- soyunma kabini, 79’ar metrekarelik 2 kafe, 125’şer metrekarelik 2 mescit, 332 metrekarelik 1 millet kıraathanesi, 65’şer metrekarelik 2 yönetici birimi, 100’er metrekarelik 5 tuvalet, 77 metrekarelik sağlık birimi, 109 metrekarelik mutfak, 72 metrekarelik bulaşıkhane, 141 metrekarelik oturma birimi ve 71 metrekarelik 2 satış birimi gibi yapılar bulunuyor. İkinci kısımda da yine 41 metrekarelik büfe, 69’ar metrekarelik 2 giyinme- soyunma kabini, 79’ar metrekarelik 2 kafe, 125 metrekarelik mescit, 332 metrekarelik kıraathane, 64 metrekarelik yönetici birimi, 100’er metrekarelik 3 tuvalet, 77 metrekarelik sağlık birimi, 141 metrekarelik oturma alanı, 41 metrekarelik 3 satış birimi, mutfak, bulaşıkhane gibi yapılar var.

Bu kadar ağır yapılaşmanın getireceği yoğun çevre kirliliğini tahmin etmek hiç de zor olmayacaktır. Dünyanın gözbebeği olan Salda Gölü, yazık ki rant hırsı yüzünden göz göre göre katledilecektir. Bütün doğallığı ile korunarak gelecek kuşaklara aktarılması gereken Salda Gölü’ne yapılan bu ihanete göz yumarsak, gelecek nesillere bunun hesabını veremeyiz. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı ve üyelerimizi açılan imza kampanyasına katılmaya davet ediyoruz. İmza kampanyasında şu ana kadar yüz binden fazla imzaya ulaşıldı.

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak halkın göllerini, nehirlerini, tarım alanlarını, meralarını, yaylalarını yaşam alanlarını gözünü kırpmadan talan etmeye yemin etmiş bu zihniyete karşı tepki koymaya, direnmeye, direnenlerin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu

Kampanya adresine ulaşmak için:

https://www.change.org/p/salda-g%C3%B6l%C3%BC-ne-millet-bah%C3%A7esi-yap%C4%B1lmas%C4%B1n%C4%B1-ve-g%C3%B6l%C3%BCn-yok-olmas%C4%B1n%C4%B1-istemiyorum-saldayadokunma-murat-kurum-burdurbld-csbgovtr?use_react=false

Exit mobile version