Site icon Bursa Tabip Odası

Yeni Yandallara Başvurular Başladı

bursa tabip odası logo

Yeni tıpta uzmanlık eğitimi yönetmeliği ile ihdas olunan dallar için başvurular başladı. Sağlık bakanlığı web sayfasında duyurusu yapıldı.başvuranlardan istenen belgeler aşağıdadır. İlgilenenler  http://www.kurullar.saglik.gov.tr/kurullar/tuk/basvuru.html sayfasından başvuru belgesini ve dilkçeyi indirebilir. Son başvuru tarihi  18 Ocak 2009’dur. meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.
 
 
Yeni İhdas Edilen Alanlarda Uzmanlık Belgesi Almak İçin Başvuru Usulü
1.       Başvurular şahsen veya posta yolu ile “Sağlık Bakanlığı, Mithatpaşa Caddesi No:3, Sıhhıye,  Ankara” adresine yapılacaktır.
2.       Başvurular için son tarih 18 Ocak 2010 Pazartesi günü mesai bitimidir.
3.       Posta ile başvuranlar için postadaki gecikme ve kaybolmalardan Bakanlık sorumlu değildir.
4.     ,Evrakında eksiği olanlar başvuru süresi içinde evrakındaki eksiklikleri tamamlamazlarsa başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. 
Yeni İhdas Edilen Alanlarda Uzmanlık Belgesi Almak İçin Başvuranların Dosyalarına Eklemeleri Gereken Belgeler:
1.                Örneği “http://kurullar.saglik.gov.tr” adresinde yayımlanan  BAŞVURU DİLEKÇESİ,
2.                TC KİMLİK NO içeren önlü arkalı NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
3.                Ana dalda başvuranlardan fakülte diplomasının; Yan dalda başvuranların hem fakülte hem ana dal uzmanlık eğitimi diplomalarının ÖNLÜ ARKALI FOTOKOPİLERİ,
4.                ÖZGEÇMİŞ. Özgeçmiş içinde, başvurulan alanla ilişkili olan EĞİTİM SÜRECİNİN NE ZAMAN BAŞLADIĞI ve HANGİ SÜRENİN HANGİ EĞİTİM KURUMUNDA geçtiğinin belirtilmesi ŞARTTIR
5.                Ana dalda başvuranlar için 4 yıl, yan dallarda başvuranlar için 2 yıl süreyle başvurulan alanla ilgili BİR EĞİTİM KURUMUNDA YAPILMIŞ OLAN ÇALIŞMALARI gösteren resmi belge. (Üniversite hastanelerinde DEKANLIK , Eğitim Araştırma Hastanelerinde BAŞHEKİMLİK, Diğer kurumlarda o kurumun EN ÜST DÜZEYDE YÖNETİCİSİ  onaylı)
6.                Yurt içi veya yurt dışında yayımlanmış bilimsel yayınları (BASILI VE TAM METİN OLARAK)
7.                Yurt içi veya yurt dışında başvurulan alanla ilgili YAPTIĞI UYGULAMALARIN DÖKÜMÜ (poliklinik muayenesi, ameliyat, girişim ve benzerlerini kanıtlayan portfolyo, karne veya diğer belgeler. Bunlar, işlemin yapıldığı kurumun yetkilisi tarafından onaylanmış olmalıdır.
8.                Yurt içi veya yurt dışında başvurulan alanla ilgili VERDİĞİ EĞİTİMLERİN DÖKÜMÜ
9.                Yurt içi veya yurt dışında ilgili alanda katıldığı uzmanlık eğitimi, kurs, kongre, seminer, mezuniyet sonrası eğitim programlarına ait (örneğin fellowship programları, doktora öğrenciliği, gözlemci statüsü,  ulusal veya uluslararası sürekli eğitim kredileri, o alanın dünyaca kabul görmüş öncülerinin verdiği eğitimler gibi) EĞİTİM FAALİYETLERİNİ GÖSTEREN BELGELER.

Exit mobile version