Site icon Bursa Tabip Odası

Muayenehanesi olan hekimler için İl Sağlık Müdürlüğünden maske istedik…

Değerli Meslektaşımız,

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak 16.04.2020 tarihinde resmi yazı ile Bursa Sağlık Müdürlüğü’nden sizler adına Kişisel Koruyucu Ekipman talebinde bulunulmuştur. Yazının son paragrafı şöyledir:

“Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulunun hekimlerle yaptığı görüşmelerinde özel sağlık kuruluşlarında ve muayenehanelerinde çalışan hekimlerin kişisel koruyucu malzemeleri teminine yönelik sorunlarının arttığı tespit edilmiştir. Maske satışlarının yasaklandığı süreçte cerrahi maskenin piyasalardan sağlanamadığı da göz önünde bulundurularak İl Sağlık Müdürlüğünden Bursa’da muayenehanesi olan hekimlere dağıtılmak üzere 10.000 adet cerrahi maske, 2.000 adet N95 maske, 500 adet siperlik ve 500 adet koruyucu giysi talep edilmesine karar verilmiştir. Gereği için bilgilerinize sunarım.”

Bursa Sağlık Müdürlüğü tarafından 29.04.2020 tarihinde verilen yanıt şöyledir:

“Bursa Valiliğince yayımlanan 04.04.2020 tarih ve 24 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurul Kararının 3. maddesinde Kurum ve Kuruluşların maske vb. KKE ihtiyaçlarının kendi kurumları tarafından karşılanmasına karar verildiği şeklinde belirtilmiş olup, bahse konu malzemeler Müdürlüğümüzce karşılanamayacaktır. Bilgilerinize rica ederim.”

Özel sağlık kuruluşları ve muayenehanelerde çalışan siz değerli üyelerimizin bilmesinde yarar vardır. Sağlık Bakanı hemen her toplantıda özel sağlık kuruluşlarının tüm KKE gereksinimlerinin karşılandığını özellikle vurguladığı halde aldığımız resmi yanıt ortadadır. Bursa Pandemi Kurulu’na katılmak istediğimizi gerek resmi gerekse sosyal medya aracılığı ile devamlı talep ettiğimiz halde olumlu yanıt alamadığımızı vurgulamak isteriz. Hekimlerin temsil edilmediği bir kuruldan böyle bir karar çıkmıştır. Sizlere her türlü KKE desteğini elimizden geldiği kadar yapmaya devam ettiğimizi anımsatmak isteriz. Kişisel gereksinimleriniz için Oda sekreterliğini aramanızı bekliyoruz. İyi çalışmalar dileriz.

Bursa Tabip Odası  Yönetim Kurulu

Bursa Tabip Odasının yazısı için tıklayınız

Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün yazısı için tıklayınız.

Exit mobile version