Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası İşçi Festivali 3 – 9 Ekim tarihleri arasında Konak Kültürevi’nde gerçekleştirilecektir. Yerli ve yabancı filmler, kısa film ve festival gösterimleri ile kadın ve çocuk temalı özel yapımlar seyirciyle buluşacak.
Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Nilüfer Kent Konseyi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Bursa Tabip Odası (BTO), Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ve Bursa Barosu işbirliğiyle düzenlenecek. Festival kapsamında yerli ve yabancı toplam 51 film seyirciyle buluşacak.
🎬 Açılış Gecesi (3 Ekim Cuma)
- 19.30: Kokteyl
- 20.30: Açılış filmi “Döngü” (Yön. Erkan Tahhusoğlu)
- 22.00: Yönetmen Erkan Tahhusoğlu ve yapımcı İris Tahhuşoğlu ile söyleşi
🎥 Festival boyunca kadın ve çocuk temalı özel yapımların yanı sıra Fransız Kültürevi katkılarıyla “Köpekler ve İtalyanlar Giremez” ve “Alarmlar” filmleri de gösterilecek.
📍 Yer: Konak Kültürevi
📅 Tarih: 3-9 Ekim 2025
🎟️ Gösterimler ücretsizdir.