BTO-65-yil

BURSA TABİP ODASI NEDİR ? NE YAPAR?

Bursa Tabip Odası (BTO)  Bursa’daki hekimlerin örgütlü sesidir. Anayasal güvence altında, 6023 Sayılı Yasa ile kurulmuş kamu kurumu niteliğinde olan Oda’mız Türk Tabipleri Birliği’ne bağlıdır. Bursa ilindeki hekimlerin yaklaşık  % 80’i (3013 hekim) Bursa Tabip Odası üyesidir. BTO’nun ana gelir kaynağı üye aidatlarıdır, devletten hiçbir yardım almaz.

Bursa Tabip Odası;

• Toplum sağlığını korumak, geliştirmek ve herkesin kolay ulaşabileceği, nitelikli ve uygun maliyetli sağlık hizmeti için çalışmak,
  • Meslek ahlakını en iyi şekilde korumak,
  • Tıp eğitiminin her alanında söz söylemek,
  • Hekimlik mesleğinin çıkarını her platformda dile getirmek,
  • Üyelerinin maddi, manevi haklarını korumak, için kurulmuştur.

Bursa Tabip Odası meslek disiplinini sağlamak, hasta yakınmalarını araştırmak, hekimlerin özel çalışma ücretlerini belirlemek gibi konularda da görevli bir kuruluştur.

Ekim, 2018

17Eki.18:3020:00Yönetim Kurulu Toplantısı

24Eki.18:3020:00Yönetim Kurulu Toplantısı

24Eki.18:3021:00STE: "GÖZ PATOLOJİLERİNDE İNSPEKSİYON BULGULARI" KONUŞMACI: DR. CANAN KAHRAMAN