Pazartesi, Aralık 10, 2018

KÜLTÜR-SANAT VE SPOR KOMİSYONU
ÇALIŞMA YÖNERGESİ

Komisyonun Adı:
1-Kültür-Sanat ve Spor Komisyonudur.

Amacı:
2-Hekimlere, hekim eş ve çocuklarına kültür- sanat ve spor alanında olanaklar sağlayarak, meslektaşlarımız ve aile fertlerinin boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirip, seviyeli ve yararlı hobiler kazandırmak, hekimler arasında iletişim ve iyi ilişkiler kurmak ve dayanışma içinde olmayı sağlamaktır.

Kapsam:
3-Kültür-sanat ve spor alanında uğraşısı olan Bursa Tabip Odası üyesi tüm hekimleri ve tıp fakültesi öğrencilerini kapsar.

4-Komisyona bağlı çalışma grupları hazırlayacakları çalışma programı ve yönerge çerçevesinde faaliyet gösterirler. Çalışma gruplarının yönergeleri Bursa Tabip Odası Kültür-Sanat ve Spor Komisyonu çalışma yönergesine aykırı olamaz.

5-Bursa Tabip Odası, olanakları çerçevesinde, kültür, sanat ve spor ile ilgili alanlarda, komisyon üyeleri arasında iletişim ve dayanışmayı sağlar.

6-Komisyon, Bursa Tabip Odası’na kültür- sanat ve spor alanında danışma hizmeti vermesinin yanı sıra, üyelerinin sağlık ortamında ve toplum genelinde tanınmasına yönelik platform görevi üstlenir. Bu amaçla her yıl tıp bayramı etkinlikleri içerisinde kültür-sanat ve spor alanında öne çıkan ve örnek oluşturan hekimlerin ödüllendirilmesine yönelik çalışmalarda bulunur.

7-Komisyonlarda, çalışma grubu ve etkinliklerde yer almak isteyen hekimlerin Tabip Odası üyesi olma zorunlulukları vardır. Eş ve çocukların etkinliklere katılabilmesi için aileden en az bir kişinin Oda üyesi olması zorunludur.

8-Komisyon çalışmalarına katılacak diğer Akademik Oda mensuplarının kendi meslek odalarına üye olduklarını belgelemeleri gerekmektedir. Akademik Odalar Birliği dışından katılacakların Tabip Odası Yönetim Kurulu’ndan izin almaları gereklidir.

9-Komisyona üye olmak isteyen kişi, komisyon yöneticisi ya da Bursa Tabip Odası sekreteryası ile irtibata geçer ve komisyon kararı ile üye yapılır. Bir yıl boyunca komisyon çalışmalarına katkı sunmayan ve çalışmalara katılmayan üyenin üyeliği düşürülür.

KOMİSYON ÜYELERİ

Dr. Yelda Ertürk

Dr. Yaşar Can Bağatırlar

Dr. Murat Derin