Çarşamba, Nisan 24, 2024
no-smoking
SİGARA İÇİLMEZ

Bu sitede mesleki ve insani
nedenlerle sigara içilmesi
uygun değildir!

Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Sempozyumu

SEMPOZYUM HAKKINDA

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Bursa Tabip Odası tarafından 27-28-29 Mart 2020 tarihlerinde, Bursa’da Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Sempozyumu gerçekleştirilecektir.

Sağlık hizmeti sunumunda Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri’nin (BBSH) yeri, yaratabildiği sonuçlar nedeniyle, özeldir. BBSH, politik iradeye ve ülkelerin gereksinimine bağlı olarak yapılandırılmakla birlikte, temel niteliklerinden ödün verilemeyecek bir sağlık hizmetidir.

Türkiye’de, 1980’lerin sonlarında belirginleşmeye başlayan ve 2003’te yeni adı, Sağlıkta Dönüşüm Programı olarak duyurulan “sağlık reformu”; BBSH ve tüm sağlık hizmetlerini olumsuz etkilemiştir. Temel niteliği, sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesi ve özelleştirilmesi olan bu uygulama, toplumun sağlığında da değişime yol açmıştır.

Neoliberal dönemin bu vahşi sürecinde, devlet, nitelikli kamu hizmeti sunumundan çekilmiştir. Kamu, birinci basamak sağlık hizmeti sunumunu bile terketmiş, Bakanlık, denetleme de dahil olmak üzere neredeyse bütün temel işlevlerini özel sektöre aktarmış, kalanını da devretme çabası içindedir.

Sağlığın piyasalaştırıldığı, hedefin kâr maksimizasyonu olduğu rekabet ortamının halkın sağlığına ve hekimlik mesleğine zarar verecek düzeye eriştiği görülmektedir. Türk Tabipleri Birliği, her ne kadar sağlık sistemlerinin temeli olsa da mevcut haliyle BBSH’nin toplumun gereksinimlerini karşılayamadığını izlemektedir. Yaşanan sorunların ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin tartışılmaya ve sorunu azaltacak, ortadan kaldıracak öneriler geliştirmeye gereksinim vardır. Bu Sempozyum da var olan gereksinim gözününe alınarak planlanmıştır. Sempozyum’da aile hekimliğinden cezaevi hekimliğine, işyeri hekimliğinden kurum hekimliğine, birinci basamak hekimliğinin tüm alanlarında yaşananlar gözden geçirilmeye ve çözüm önerileri geliştirilmeye çalışılacaktır.

Bunların yanı sıra, Türkiye’de BBSH’yi değerlendirmek, mevcut durum ve olanaklar doğrultusunda örgütsel yaklaşımı gözden geçirmek ve TTB’nin temel değerleri çerçevesinde geleceğe yönelik bir eylem programı oluşturmayı amaçlayan Sempozyum’a katılımınızdan mutluluk duyacağız.

SEMPOZYUM DÜZENLEME KURULU

Dr. Alpaslan Türkkan
Dr. Alper Büyükakkuş
Dr. Bülent Nazım Yılmaz
Dr. Filiz Ünal
Dr. Güzide Elitez
Dr. İsmail Bulca
Dr. Kayıhan Pala
Dr. Mübetcel İlhan
Dr. Nilay Etiler
Dr. Onur Hamzaoğlu
Dr. Ömer Levent Soydinç
Dr. Rıdvan Yılmaz

SEMPOZYUM YERİ

Bursa Akademik Odalar Birliği Ortak Toplantı Salonu
Odunluk Mh. Akademi Cd. N:8 Nilüfer Bursa

SEMPOZYUM TARİHİ

27-29 Mart 2020 (İLERİ BİR TARİHE ERTELENMİŞTİR)

DAVET MEKTUBU

Çalıştıkları kurumdan izin alarak sempozyuma katılmak isteyenlere, istekleri üzerine davet mektubu gönderilecektir. Davet mektubu sahibi katılımcıların konaklama ücreti kendilerine aittir.

YAKA KARTI

Kayıt yaptıran tüm katılımcılara yaka kartı verilecektir. Yaka kartlarının tüm etkinliklerde takılması rica olunur.

SEMPOZYUM KATILIM BELGESİ

Sempozyuma kayıt yaptırarak katılanlara 28 Mart 2020 tarihinden itibaren kayıt danışma masasından katılım belgesi verilecektir.

OTEL ADI ELEKTRONİK POSTA ADRESİ ADRES: TELEFON TEK KİŞİLİK ODA FİYATI ÇİFT KİŞİLİK ODA FİYATI
ADRANOS OTEL rezervasyon@adranoshotel.com Üçevler Mah. Aysel Sk. No:12 Nilüfer / BURSA / TÜRKİYE 0224 443 33 11 220 ₺ 300 ₺
HOTEL GOLD MAJESTY info@hotelgoldmajesty.com Konak Mahallesi Lefkoşa Cd. No:44 16110 Nilüfer / Bursa / Türkiye 444 1 181 260 ₺ 345 ₺
KAVALA OTEL info@kavalahotel.com.tr Dumlupınar Mahallesi, Kızılırmak Cd. No:8, 16285 Nilüfer/Bursa 0224 440 08 04 195 ₺ 270 ₺
ANATOLİA OTEL anatolia@hotelanatolia.com Çekirge, No 1, Zübeyde Hanım Cd. Çekirge, 16070 Osmangazi/Bursa 0224 600 16 16 180 ₺ 300 ₺
GÖNLÜFERAH OTEL info@gonluferah.com Çekirge 1.Murat Cad. No.22 16090 Bursa / Türkiye 0224 232 18 90 230 ₺ 380 ₺
RAMADA NİLÜFER info@ramadanilufer.com Odunluk Mh. Liman Cd. No: 13/A 16110 Nilüfer / BURSA 0224 666 05 55 260 ₺ 320 ₺
ALMİRA HOTEL almira@almira.com.tr Santral Garaj, Ulubatlı Hasan Blv. No:5, 16200 Osmangazi/Bursa 0224 250 20 20 275 ₺ 375 ₺
ASLANOBA UYGULAMA OTELİ aslanobaotelcilik@hotmail.com Odunluk, 714. Sokak No:8, 16110 Nilüfer/Bursa 0224 453 48 49 125 ₺ 200 ₺

Sempozyuma katılmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Not: * işaretli yerlerin doldurulması zorunludur.